Тази прекрасна 1965 Alfa Romeo Giulia Sprint GTA 1600 ще бъде продадена. Галерия и инфо

  • Галерия с 20 сни Галерия с 20 сни

31 Mar 2017

Този прекрасен автомобил, който налива масло в огъня на горящите алфисти (а и, би следвало, на автомобилните фенове като цяло) ще смени собственика си край езерото Комо и по-точно при вила Ерба. Търгът се организира от най-големите в занаята RM Sotheby’s, а датата е 27 май.

Историята на тази Alfa Romeo Giulia Sprint GTA 1600 започва на 8 септември 1965, когато слиза от производствената линия, а на 31 август е доставена на първият си собственик, този на известния тогава състезателен отбор Autotecnica Conrero Team. Автомобилът е пребоядисан в схемата на тима почти веднага, като си струва да се уточни, че тази Alfa е една от едва 50-те от модификацията си с десен волан.

През 69-та красавицата сменя притежателя си, който я кара в различни състезания в продължение на година, чупи двигателя и я препродава на немец. След ремонт на мотора човекът я кара рядко за да попадне в ръцете на истински ценител през 1995 г. Той я възстановява до състояние описано „като ново“ и остава негово притежание в продължение на 20 години.

Интересно за модела идва с редица магнезиеви компоненти налични и в тази кола. Освен доста ценните Campagnolo колела, от сплав на лекия метал са изработени също картера, капаците на кпаните и други елементи. Цената? До търга има време и от RM Sotheby’s все още не са обявили стартовата сума. След като разгледате снимките може да кликнете на тази леко странна 1970 Alfa Romeo Giulia 1300Ti.

 

Първородната Godzilla!