Jaguar F-Type с... 4 цилиндъра и 300 коня. С колко?!

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

14 Apr 2017

„Преживяването „F-Type” е по-достъпно от всякога...“ Това казват Jaguar в официалното си прессъобщение за премиерата на версията с най-малкия мотор, първият 4-цилиндров агрегат в гамата на F-Type. Тоест, имаме с 2 цилиндъра и 1 литър по-малко двигател в сравнение с досегашния базов 3.0 V6 Supercharged и в сравнение с 380-конния V6 S AWD, който карахме ние (видеото). Проблеееммм...

Или по-скоро не, защото никой ни ви/ни задължава да си купуваме тази версия, V6 и V8 си остават все така приятни, така че това е просто по-еко вариант на F-Type и, най-вече, още една възможност за Jag да дръпнат клиенти, които не им се дават две торби с пари за V6 и три за V8.

Показателите? Мощността е 300 к.с., което – няма да си кривим душата - не е зле, а максималния въртящ момент е 400 Нм. Колата е с 52 кг по-лека от тази с V6-така, което е довело до „още по-прецизно управление“, но ние лично бихме жертвали тази „добрина“ в поза на шестака и осмака, но все пак.

Трансмисията е познатия 8-степенен ZF с име Quickshift, но няма опция за ръчни скорости, което е малко жалко. Двулитровият F ще се предлага и само със задно предаване, а динамиката му е следната: ускорение от 0-100 км/ч става за 5,6 секунди и максималната скорост е 250 км/ч. Как се отнасят тези цифри спрямо останалите модификации?

Кликнете на този прекрасен бял F-Type V8 R Coupe, който ще ви отведе до подробен и добре илюстриран материал за гамата на обновения модел. Колкото до видеото, то е от зимния ни тест на 380-конната версия AWD. Приятно цъкане.

 

 

Първородната Godzilla!