Продава се: McLaren P1 GTR с 1000 к.с. и правото да се кара по пътя. Супер

  • Галерия от 28 снимки. Галерия от 28 снимки.

21 Apr 2017

McLaren P1 е една от най-епично изглеждащите шосейни коли правени някога, особено когато я погледнете отзад. Прилича на злобно извънземно, полуробот, чийто намерения не са съвсем чисти. GTR модификацията предназначена само за писта пък усилва това усещане на 10, още повече когато е боядисана в това черно наречено Tripple Black изпълнение.

Колата от обилната галерия е точно такава, 2016 McLaren GTR в Tripple Black, 12-тата от едва 58-те произведени в периода 2015-2016 и ще бъде продадена в края на май, край езерото Комо. И освен, че автомобилът е на едва 300 километра, той е и легален за каране по пътищата, има си номер и може да му купите винетка. Как така?

Така благодарение на Lanzante Motorsport, британските специалисти, които се занимават и с превръщане на пистови P1 GTR-и в шосейни коли. Lanzante Motorsport имат и пръст в победата на McLaren на Льо Ман през 1995 г., поводът който британците използваха за да представят P1 GTR, така че компанията разбира това-онова от бързи Mc-ове. Този автомобил е един от 27-те преработени в шосейни, като RM Sotheby’s пишат, че по време на формирането на листата с лотовете за търга при вила Ерба през май, Lanzante работели по още две такива коли.

В резултат на работата на Lanzante Motorsport P1 GTR се превръща в още по-рядък шосеен автомобил от първообраза си P1, от който са произведени и продадени 375 броя. Има обаче лека уловка в трансформацията Lanzante и това е цената – правят го срещу 240 000 паунда. Ох. Това са 287 000 евро или 562 000 лева, което са бая пари за четири мигача, светлина за мъгла и каквото и друго да правят базираните в Хемпшир маниаци за да минете през „британския KAT”. Но, като се има предвид, че нов P1 GTR струваше 2,3 милиона евро, а сега дори повече, може би сумата за легализация не е чак толкова голяма.

Без значение, колата вече е съобразена с изискванията на британските пътни органи, което значи, че новият и собственик (след 27 май ще има такъв) ще може да си джитка 1000-конната летяща чиния по лъскавите морски курорти, да пие мохито и да се радва на живота. Автомобилът се продава и с оригиналното куфарче с инструменти, както и с още един куфар съдържащ... бутилка шампанско и чифт чаши. Готин жест от страна на McLaren, все пак актуалният собственик е броил еквивалента на 5 милиона лева, оставаше да не му кажат и едно наздраве.

След като разгледате обилната галерия на този шосейзиран P1, може да разнообразите черното с ярко жълто и зелено - килкнете на този Liberty Walk McLaren 650S, защото е готин.

Много практичен и интересен!