Този McLaren P1 LM счупи рекорда на „Ринга“, след което се прибра на ход до Великобритания

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

28 May 2017

Съвсем наскоро „Нордшлайфе“ бе обиколено от електрическата Nio EP9 за супер добрите 6 мин и 45,9 сек, с които Lambo Huracan Performante бе изместено от позицията „Рекордьор на Ринга“ с неговите 6 мин 52,01. Така световно известната писта се сдоби с екологичен първенец, супер.

За да дойде реда на Кени Брак и карания от него McLaren P1 LM, който завъртя обиколка за 6 мин 43,2 сек. Колата е подготвена от Lazante Motorsport, хора доста разбиращи от McLaren-и и бързи работи като цяло, а Кени записа най-добро време и в Гудууд миналата година, така че и той е познайник. След рекорда пък г-н Барк запали колата и си тръгна обратно към Великобритания.

Кои са Lazante и какво представлява тази черна хала? Ами, Lazante имат пръст в победата на McLaren на Льо Ман през 1995 г., а освен моторните спортове, странично занимание им е подготвянето на брутални шосейни коли. На снимките ще видите McLaren XP1LM, прототипът, който е на практика идентичен с последвалите пет P1 LM (всичките продадени). При тестовете на тази кола Lazante установили, че е доста бързичка, след което решили да се пуснат за рекорда.

Ще видите и снимки на най-бруталната шосейна P1-ичка и в трафика, с доста подходяща регистрационна табела LM59 UFO. Lazante искаха да покажат, че колата си е напълно пригодна и за обществената пътна мрежа, затова Кени я върна на собствен ход. Моторът? Разпробит до 4 литра, като системната мощност на P1 LM е 1000 к.с., точно колкото и на чисто пистовия P1 GTR. Чисто пистов, но същите тези Lazante предлагат конверсия на GTR в шосеен автомобил, която струва... 287 000 евро. Не колата, само трансформацията. Вижте видеото и галерията, след което кикнете на този брууутален Lazante P1 GTR.

Лукс от Китай!