В тъмното се крие Hennessey Venom F5

  • Имаме първите две снимки на новия Hennessey Venom F5 - предница и... Имаме първите две снимки на новия Hennessey Venom F5 - предница и...
  • ...задница ...задница

19 Jun 2017

Това, дами и господа, е новият Hennessey Venom F5. С други думи това е много сериозен проблем за 1500-конния Chiron на Bugatti.

Тази кола има една единствена цел и тя е да се движи бързо. Много бързо. Може би затова е кръстена на най-силната степен торнадо – F5 означава вятър със скорост между 420 и 510 км/ч.

„Мисля, че ще можем да постигнем някъде около 465 км/ч” казва Джон Хенеси за новото си произведение. Обикновено толкова смело изказване от толкова малка фирма звучи нелепо, но не забравяйте, че в Hennessey изпълняват обещанията си. В Щатите се чудят може ли това да е първата серийна кола, която ще достигне 300 мили/ч. Това са 480 км/ч.

За разлика от Venom GT, който използваше шаси от Lotus, новият модел ще има собствено шаси. Неговият голям американски V8 ще се подхранва от две турбини и ще има поне 1400 к.с. Които ще достигат задните колела през 6-степенна ръчка. Леле. Колата трябва да е с поне 500 кг по-лека от Chiron, което няма да е особено трудно, като имате предвид, че голямото Bugatti е качило аудио и шест крави на борда.

Дали американската светкавица ще успее да се справи с европейския технологичен шедьовър на концерна VW Group? Предстои да разберем, но първо, Hennessey, включи лампите, искаме да я видим на светло!

Много практичен и интересен!