Японците са луди по Ferrari. Галерия

  • Галерия с 42 снимки Галерия с 42 снимки

20 Jun 2017

Тазгодишната среща на клуба на Ferrari в Япония се състоя на „Фуджи”. Подобно нещо се случва за седми път, но за първи път е отворено за широката публика. А това не е събитие за изпускане – събират се около 300 Ferrari-та.

И въпреки популярността на Япония като място, където суперколите рядко остават в заводското си състояние, половин дузина напълно запазени и неопетнени с тунинг F40-ки са доказателство, че и в страната на изгряващото слънце ценят класическите спортни автомобили.

Като черешка на тортата може да се определят колите от програмата Corse Clienti – това са машини, които поддържа, а често и съхранява, Ferrari. Сред тях има изключителни пистови произведения като 599XX Evo и дори стар болид от F1.

В галерията ще видите изключително разнообразие от „кончета”. Сред тях три 365 GTB/4 Daytona, поне шест F40, няколко 246 Dino, както и моделите 328/348/355 с V8.

В един от гаражите край пистата ще видите три броя LaFerrari, включително две Aperta, докато в друг - две F12tdfs, жълто Enzo, Scuderia 16M и Speciale A. Имаме само един въпрос – кое от тези близо 300 Ferrari-та ви харесва най-много, за да го поставим в рубриката „В кадър”?

Първородната Godzilla!