Кажете „Здравей“ на малкия Seat Arona

  • Галерия с 12 снимки на оранжева и червена Arona Галерия с 12 снимки на оранжева и червена Arona

27 Jun 2017

На специално събитие в Барселона Seat представи новия си малък кросоувър Arona. „Джипчето“ застава под Ateca в портфолиото на марката и се отличава с готини детайли, свежи цветове (включително двуцветна каросерия), имитиращи алуминий детайли по каросерията и диодни светлини. Двойно предаване? За по-големите двигатели Seat ще предлага тази опция, но не очаква мнозинството от клиентите да я поръчват.

Интериорът е доста семпъл, но дава възможност за богат избор на опции, включително инфоразвлекателна система с 8-инчов екран. На борда може да се качи цялото изобилие от системи за сигурност и полуавтономност, с които разполага концернът VW, което е готино за кола от толкова малък клас. Сред тях са система за следене на мъртвия ъгъл, предупреждение за напречен трафик отзад, адаптивен круиз контрол, асистент за паркиране и автоматично спиране в случай на опасност.

Arona идва с еднолитров трицилиндров мотор с 95 к.с. или 115 к.с. По-късно ще видим Arona FR с доста симпатично звучащите 150 коня и двойно предаване. Ако държите на дизел, компанията предлага 1,6-литрова машинка с 95 или 115 к.с.

Симпатичен малък кросоувър, казваме ние. Вероятно ще идва на добра цена и това може да му отвори вратите към доста европейски сърца, които все по-масово захвърлят хечбеците, за да ги заменят с SUV.

Първородната Godzilla!