‘Guerilla Tre’ е брутален градски скрамблър. Базиран на Dragster 800 RR и е дело е на тайванците от Rough Crafts

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

12 Jul 2017

Rough Crafts е едно от любимите ни ателиета. Познаваме тайванците от вече пет години – през 2012-та направиха страхотния The Bomb Runner на базата на Harley Sportster Forty-Eight, а оттогава насам нямат проект, който да не ни хареса. Направиха и епично BMW R nineT ‘Bavarian Fistfighter’, а в края на миналата година показаха и първата си MV Agusta - Ballistic Trident, пришълецът на базиран на Brutale 800 RR. Моторът е паркиран под текста, кликнете на него за инфото и галерията).

А сега етикета “Made in Taiwan” получава новата им машина ‘Guerilla Tre’ базирана на Dragster 800 RR. „Веднага реших, че моторът трябва да бъде преправен в градски скрамблър,“ казва Уинстън Йех, завеждащият Rough Crafts. „А с гумите Pirelli MT60RS можех да го направя без да жертвам шосейните способности на байка.“

Заводските показатели на „тройката“ са достатъчно добри за да се налага операция на двигателя. Максималната мощност е 140 к.с., а добрият въртящ момент идва от около 3000 об/мин нагоре. Като цяло промените не са много, но придават значително по-различна и брутална визия на мотоциклета. „Трябваше да бъде потенциално сериен мотор,“ казва Уинстън.

Най-сериозната промяна е в опашката, компактна и полска, а под нея се крие къстъм шок Gears. В близост е и брууууталният HP Corse ‘Hydro Tre’ ауспухов тройник. Спирачките са от Beringer, заедно с дисковете отпред, но тъй като Rough Crafts предпочитат моторите си в предимно черно с... още черно, червените алуминиеви „сърцевини“ на роторите са почернени, почернен е и задният пиньон, както и заводски златната вилка. Кормилото е вдигнато, а мигачите в края му, ръкохватките и огледалата са Motogadget. Фарът? И той е различен, доста по-ъгловат от серийния. 

Лукс от Китай!