MV Agusta F4 Claudio е мотоциклетно порно с 205 коня. Машината е супер яка!

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

26 Oct 2018

Мотото на MV Agusta е ‘Motorcycle Art’, a тази специална F4-ка го демонстрира на 106%-та. Байкът реално е финалното изпълнение на модела, който е с нас от далечната 2007-ма, a разширението Claudio идва от името на Клаудио Кастилиони.

Кастилиони е легенда, която уважаваме с цялото си сърце, човекът, който възроди Ducati, който създаде култовото Ducati 916 и който вдигна MV Agusta на крака. За съжаление г-н Кастилиони ни напусна през 2011-та (64), но създаденият от него модел F4 е още със нас, а делата му ще оставят трайна следа в мотоциклетния живот.

MV Agustа изпращат F4 с едва 100 броя от бруталната модификация ‘Claudio’. Моторът е накичен със състезателни елементи, тежи 175 кг., а 998-кубиковият му двигател генерира 205 к.с. Мощност, която може да скочи на 212 к.с. с известни „пистови“ корекции, в това число и изпускателна система.

Рамата е хром-молибденова, като към нея са закачени най различни засти от алуминий и титан. Окачването е с компоненти Ohlins TTX, а спирачната система е Brembo Stylema. Серийно моторът идва дори с вградена в таблото GPS система, така че нещата са доста сериозни. И вижте само как изглежда този мотор – няма ъгъл от който да не е супер як. Цената? Малко над 73 хил. евро или над 140 хил. лв.

Първородната Godzilla!