Lada пуска първото си комби на кокили. Не е точно убиец на Forester-и, но всъщност изглежда доста добре

  • Галерия с 8 снимки на новата Vesta SW Cross Галерия с 8 снимки на новата Vesta SW Cross

13 Jul 2017

Родена в епоха, в която всяко нормално комби имаше клиренс, достатъчен да прескочи средна по големина река, LADA сякаш в началото не разбра играта с пластмасовите предпазители и псевдо офроуд възможностите. Сами разбирате, става въпрос за производител, който прави Niva, така че очевидно дизайнът не е номер едно в приоритетите му и задачата да произвежда кросоувъри и комбита, които изглеждат сякаш разбират от офроуд, без всъщност да разбират, се оказа трудно смилаема. До днес.

Запознайте се с Lada Vesta SW Cross. Абстрахирайте се от скучното прес съобщение, което очевидно е преписано от някъде и ни обяснява как Vesta Cross е „автомобил, хармонично отразяващ стремежа на човек към подчертана индивидуалност”.

По-същественото е, че под крилото на Renault славната руска марка най-накрая сякаш напипва своя стил и спира да изглежда като нещо от средата на миналия век. Клиренсът от 203 мм не е зле, от Lada се хвалят още с по-директния волан. От друга страна докато руснаците изтъкват като крачка напред наличието на бутон за отваряне на багажника, едва ли ще бъдат сериозна конкуренция на европейските производители. Остарели звучат и двигателите – два бензинови атмосферни – 1,6-литров със 106 к.с. и 1,8-литров със 122 к.с., а двойно предаване няма да се предлага. Все пак цената се очаква да бъде доста разумна – вероятно малко над 20 хил. лв., което ще накара доста купувачи да погледнат по-положително на оранжевия новобранец.

Първородната Godzilla!