Изненада! Оказва се, че Lexus LFA не е разпродаден. В САЩ има още 12 нерегистрирани коли

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

03 Aug 2017

Най-скъпият Lexus на всички времена, който бе направен само 500 пъти и чието производсто бе прекратено през декември 2012-та, се оказва че все още може да бъде намерен, като чисто нов в САЩ. Информацията бе потвърдена от говорител на компанията, след запитване от страна на Jalopnik. „Мога да потвърдя, че все още има 12 LFA, който са дилърски инвентар, но не мога да посоча точните места, на които се намират автомобилите“.

Карбоновият суперавтомобил с 560-конния 4,8-литров V10 – звучи фееее-нооо-меее-нааааааааллл-нооо! – първоначално не е трябвало да се продава без издивидуална поръчка от клиент. В последстиве обаче интереса към модела намалява и Lexus решават, че ще могат да продадат по още един LFA на хора, койтио вече имат по един, както и на няколко дилъра в САЩ. Именно заради второто сега няколко от тези екземляра се водят „дилърски инвентар“.

Не е ясно обаче дали тези дилъри биха продали част от... „инвентара“ си, нито на каква цена. Както бинаги обаче се допитахме до mobile.de за това как вървят тези коли. Продават се само 9, като най-евтината е на 4800 км и струва 430 000 евро, а най-скъпата е на 10 км и стурва 960 000 евро. А да, всъщност има още една накрая на резултатите, Nürburgring Edition издание, такова с каквото загина 67-годишният легендарен тест пилот на Toyota Хирому Нарусе, първата от само 50 произведени. Искат и... 9 милиона евро. Всъщност, 9 445 000 евро...

Много практичен и интересен!