Зло Audi A7 Sportback 3.0 TDI с 500 коня. Колата ще вдига 0-200 по-бързо от RS 7

  • Галерия от 31 снимки. Галерия от 31 снимки.

16 Aug 2017

„Единственото ми изискване бе, колата да бъде най-добрата в Русия и да може да се мери с най-добрите в Европа,“ казва Армен, руският собственик на ниското Audi A7 Sportback 3.0 TDI. Четем за колата в сайта на фотографа volxzone.com, откъдето също разбираме, че проектът е изпълнен в Полша, като компонентите са поръчвани от различни места. Условието на тунера било само едно: „Освен общата визия на колата, собственикът няма да има никаква друга информация, докато проектът не е готов.“

Резултатът виждате на снимките, макар че по двигателя има още работа, но за него след малко. Бодикитът е поръчан от Clinched, Калифорния и е вдъхновен от стила на Rocket Bunny, пише в страницата, макар че виждаме заемки и от Liberty Walk. Всички раздувки са изработени от карбон в САЩ, откъдето е поръчано и въздушното окачване AccuAir. Джантите пък са японски, готините Executor CV01 на SSR, зад които наднича и мощна спирачна система. Отпред се въртят 405-милиметрови къдрави дискове с 8-бутални апарати HP Brakes, а отзад е монтирана инсталация свалена от RS 7.

Поляците казват, че мощните спирачки не са само визуална прищявка, но също така и необходимост заради планираната мощност. До колкото разбираме проектът за тунинг на мотора е все още в ход, като целите са доста амбициозни. „Скоро мощността ще стане почти двойно на заводските 245 к.с.,“ казва Леонид, ръководещ проекта. „Повечето компании ни предложиха само да сменим ECU-то, нещо което тунерите наричат Stage II, но за нас това бе доста скучен вариант. Планът е да добавим още една турбина Garrett, с което колата ще стане единственото битурбо А7 3.0 TDI с S tronic. Предполагаме, че след модификациите автомобилът ще вдига 0-200 по-бързо от топ версията RS 7”.

Доста амбициозно, това значи от място до двеста за под 11,7 секунди, с трилитров нафтов мотор, макар и с две турбини. Припомняме, че Audi RS 7 разполага с 4-литров битурбо V8 с 560 к.с. и 700 Нм, като тук въртящия момент може би ще бъде повече. Що се отнася до интериора, той също е преправен с доста кожа и алкантара, така че преобразяването за това A7 е пълно. Разгледайте обилната галерия и споделете дали ви харесва или не.

Първородната Godzilla!