Фетел остава във Ferrari поне до 2020 г.

  • Галерия с 6 снимки. Галерия с 6 снимки.

30 Aug 2017

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще има възможност да спечели още четири титли, но с Ferrari. Германецът остава в Скудерията до края на 2020 г., след като удължи договора си с още три години. През настоящия сезон шампионът с Red Bull изглежда да има най-добри шансове досега да спечели първа титла и с Черните кончета, след като малко след средата на шампионата има аванс от 7 точки пред Хамилтън.

Няма официална информация по въпроса за новата заплата на Фетел, но досега той взимаше по около 30 млн. долара на сезон, така че по всяка вероятност трябва да търсим точната цифра нагоре.

„Обичам този отбор, заяви Фетел, обичам хората, които част от тази марка. Ferrari притежава нещо различно, нещо, което останалите отбори нямат. Хората говорят за легенда. Според мен тази легенда е още жива заради служителите, които се трудят за нея неуморно ден след ден. Още не сме постигнали заедно това, което сме си поставили като задача, така че имаме много съвместна работа.“

С Ferrari Себ има едва 7 победи – нищожен брой в сравнение с 38-те за Red Bull. Това неминуемо поражда апетит, който се надяваме да допринесе за още по-интересните състезания до края на сезона.

Първородната Godzilla!