Електрическо MINI е колата, за която мечтаем

  • Свежарско е, каквото и да си говорим. Вижте още девет кадъра... Свежарско е, каквото и да си говорим. Вижте още девет кадъра...
  • Батерия - вероятно около 40-киловатова, но не се знае... Батерия - вероятно около 40-киловатова, но не се знае...
  • Въглеродни влакна и пластмаса за олекотяване - също не е официално потвърдено, но ги очакваме.... Въглеродни влакна и пластмаса за олекотяване - също не е официално потвърдено, но ги очакваме....

15 Sep 2017

Добре, нека признаем, колкото и мълниеносно ускорение да имат моделите на Tesla, колкото и екологични да са Leaf и Twizy, колкото и високотехнологичен да е i3, на електрическите коли им липсва нещо – липсва им удоволствието от шофирането. А MINI е марка, известна точно с това – твърдо и залепено за пътя, едно MINI е истинска оса и това ще потвърди всеки, който е карал малкия хечбек на BMW някога. Така че отговорността пред този прототип е много по-голяма от това да се направи просто поредната електричка. MINI има шанс да накара и някои от големите врагове на електрическите автомобили да заобичат идеята, ако се справи както трябва.

И има надежди това да се случи. Electric Concept идва със свежи цветове, ретро препратки и цялото ноу-хау на гиганта BMW зад гърба си. Марката вече тества електрически MINI-та с реални клиенти и знае какво искаме от нея.

Проблемът е, че дори сега, след като показа колата на живо на автосалона във Франкфурт, MINI не разкрива абсолютно никакви подробности. Само казва, че ще има много точно настроено окачване и ще доставя удоволствие. Е, точно това искаме от серийното електрическо MINI. Кога ще е готово? В края на 2018 или началото на 2019.

Първородната Godzilla!