Това вероятно е най-преработеното BMW X5 в България

  • Галерия с 30 снимки. Галерия с 30 снимки.

02 Oct 2017

Разбира се, че няма как да познаваме абсолютно всички тунинг проекти на базата на X5 у нас, но ако съдим по мащабността на този, то заглавието би трябвало да бъде вярно. Попаднахме на тази кола във Facebook страницата на BMW Club Bulgaria, където има и достатъчно информация за нея. Както виждате е изпълнена в стил с който вече сме свикнали за екземпляри от Европа и САЩ, но който е изключително рядък или отсъстващ от нашите пътища. Основните „виновници“ за визията на колата са Race Boutique by RACE PILOT (екстериор) и GB Design - car interior performance (интериор).

Джантите са първият компонент, който привлиза вниманието. Двукомпонентните D2 Race колела са боядисани в Glassy Gold и са обути в доста нетипичните за SUV гуми Michelin Pilot Super Sport. Зад тях пък наднича супер сериозна спирачна система, също на D2: 12-бутални апарати с 444-милиметрови дискове отпред и 8-бутални апарати с 400-милиметрови дискове отзад.

Колата седи ниско заради Airlift системата за въздушно окачване, която може да се контролира и чрез смартфон, а THULE-то на покрива е полезно допълнение, като се има предвид, че багажникът е пълен с части от въпросната система и стереото. Зад задния капак са наместени две 9,5-литрови бутилки за въздух под налягане, полирани и изглеждащи доста приятно.

Що се отнася до интериора, GB Design са се постарали доста. Името им не идва от ‘Great Britain’, фирмата е габровска, а инициалите са по-скоро тези на основателя Г. Борисов. В случай, че не са ви познати, спомнете си за онова сниьо Scirocco със златните джанти, което печелеше конкурсите наред. Салонът на това BMW X5 E70 е облечен в кожа и алкантара, а апликациите са предимно от карбон. Темата, както виждате, е синьо и черно.

Източник: BMW Club Bulgaria; Фотография: The Power Crew

Много практичен и интересен!