Moar е електрически ‘fat bike’ с 1000-ватов мотор, 160 Нм, пълно окачване и сгъваема рамка. Галерия и видео

  • Галерия с 22 снимки. Галерия с 22 снимки.

16 Oct 2017

Moar прилича по-скоро на електрически мотоциклет с педали, отколкото на колело, но категоризирането му няма особено значение. Байкът може да се поръча в различни изпълнения, като топ версията Rapt II се задвижва от електромотор с мощност 1000 вата. От марката казват, че предавантелните числа позволяват въртящ момент от 160 Нм, с което Moar навлиза в автомобилната териотрия.

Електрическата система на този мега велосипед работи с напрежение 48 волта, а степента на подпомагане на въртенето може да се регулира на пет степени. Пробегът с едно зареждане също е впечатляващ – 85 мили или около 140 км. Moar си има фарове в стил големите туринг мотоциклети, стоп, мигачи и клаксон, като едно от предимствата му е, че рамката му се сгъва, като на „Балканче“. Полезна функция, като се има предвид, че колелото не е малко, а гумите му с размер 26 x 4 доста обемисти.

Цената? Споменатата топ версия с 1000-ватовия мотор струва 2600 долара, но ако добавите въздушното окачване DNM, тя скача на малко над 3 хил. Нашето мнение? Машинката е интересна и безспорно с доста стабилни показатели, но откровено казано дизайнът и изработката ни се струват малко… дървени. Споделете и вашето мнение, като коментар. 

Много практичен и интересен!