Новото Audi A7 изглежда доста… ново. Стоповете са свързани, а quattro-то предава тяга на задната ос само при необходимост

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

20 Oct 2017

Все още не можем да се разберем със себе си дали новите стопове ни харесват. При новото A8 те също са свързани и не ни допадат особено, седят някак безлично, но тук нещата като че ли са доста по-характерни. И ни се струва, че новото Audi A7 ще е от онези коли, които на живо изглеждат още по-въздействащо от изображенията на компютъра и телефона.

Новата кола е базирана на A8 и Q7, а ел. система вече е 48-волтова, за да може да отговори на все по-големите нужди на системите навлизащи в луксозните коли. И не само - благодарение на нея и литиево-йонна батерия, двигателят може да се изключва при движение на по инерция, което разбира се пести гориво. Ново е и кормилното управление: вие завъртате волана, след което компютър решава колко точно трябва да завърти предните гуми. Хмм. В резултат диаметърът на завиване е намалял с 1,1 метра, а смените на лентата на движение с висока скорост, са станали по-… контролирани.

Интериорът? Изчистен и с няколко дисплея, каквато е тенденцията напоследък. В централната конзола са вградени два, един с диаметър 10,1 инча и още един 8,6-инчов за управление на климатика и други базови функции на автомобила. Скоростта и оборотите пък шофьорът гледа на 12,3-инчовия ‘Virtual Cockpit’ дисплей, който Audi показа за пръв път в актуалното TT.

Задвижването и цените. Колата излиза на пазара във версия 3.0 V6 TFSI с 340 к.с. и 500 Нм, която ускорява от 0-100 за 5,3 секунди и е ограничена на 250 км/ч. Трансмисията е 7-степенна S tronic, a новата quattro система използва „ефективна ултра технология, която задвижва задните колела, когато е необходимо“. Въпросната версия е означена, като Audi A7 55 TFSI - новите странни означения на Audi, с които тепърва ще трябва да свикваме –, а цената започва от 67 800 евро. По-късно ще се появят и 4-цилиндрови нафтови и бензинови версии, които ще бъдат по-достъпни.

Първородната Godzilla!