Yamaha Niken е мутиралa MT-09. Изглежда, като от друга планета

  • Галерия с 41 снимки. Галерия с 41 снимки.

26 Oct 2017

Започваме с едно кратко, но доста обширно заключение. Живеем в доста интересни времена, а точно в момента пазара на возила може да се характеризира с масова електрификация, с появата на супер много супер компактни кросоувъри, а що се касае до мотоциклетите, там виждаме все повече модерни интерпретации на култови модели от едно време, както и странни на пръв поглед „двуколесни“, които вече не са... двуколесни.

Тоест, диверсификацията е масова, производителите се опитват да предложат максимално разнообразие от продукти (нищо, че често тези продукти ползват една и съща база), а ние седим и цъкаме с уста пред най-новата машина на Yamahа наречена Niken.

Yamaha Niken е нещо, като трайк, макар че това определение като че ли е запазено за онези „рокерски“ триколки с две тлъсти гуми отзад. Базиран е на MT-09, задвижва се от редовия 3-цилиндров двигател, отпред търкаля две 15-инчови гуми, а окачването е сложна система, като най-общо казано отпред работят две обърнати вилки, които обаче са завъртени на 90 градуса навън и закачени от външните страни на колелата. Хъммм.

От Yamaha казват, че моторът е на 100% сериен байк, като повече информация ще научим малко преди 6 ноември и най-голямото мото изложение EICMA в Милано.

Първородната Godzilla!