Bentley Continental GT3 е най-красивата състезателна кола

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

11 Nov 2017

Новото Bentley Continental GT3 е разработено съвместно от Bentley и M-Sport (пичовете, които току-що спечелиха Световния рали шампионат) и определено изглежда много добре. Ако е вярна максимата, че бързата състезателна кола изглежда добре, то тази ще е много бърза. Новото Conti GT3 не се различава особено от серийния Continental, като изключим факта, че всичко лъскаво, което е одрано от гърба на животно, е извадено от интериора, за да се постигне максимално олекотяване. 1300 кг не е зле при изходна база от близо два тона, нали?

Двигателят също има само само далечни роднински връзки с този в шосейната кола. 4-литровият турбиниран V8 разчита на нов всмукателен колектор, състезателна изпускателна система (терминът шумозаглушаване не е известен в тези среди), сухо мазане и ще достига до „над 550 к.с.”. Каросерията прилепя цялото това съвършенство плътно към асфалта с помощта на епични спойлери, дифузьор и специално изработен под.

Целите на колата са да защити спечелената тази година титла в сериите Blancpain GT Endurance Cup, като първото състезание е на „Монца” нва 22 април 2018.

Лукс от Китай!