Този мотор е бил полицейско BMW R 80 RT, а сега е с компресор и нитро система

  • Този мотор е бил полицейско BMW R 80 RT, а сега е с компресор и нитро система

24 Nov 2017

Швейцария би трябвало да значи качество, като в случая нямаме причина да се съмняваме за липсата на такова. Този мотор е работа на Даниел Вейдман от VTR Customs, който казва „Изкупуваме стари полицейски R 80 RT-та, колкото можем, защото това е мотор с класически боксер, който само ще поскъпва“. За този проект Даниел купува три екс полицейски машини.

Промените са радикални. Една от тях е изхвърлянето на двата карбуратора и смяната на системата с инжекционна. Дани запазва в тайна точно как е устроена, но споменава, че се командва от превключвател в гората корона на вилката – от него се избират различни карти за работа на боксера. Още повече, монтиран е и задвижван от ремък механичен компресор. Предавателните числа на система са преценени така, че машинката да захранва ефективно мотора от ниски обороти, за максимално ускорение.

Друго? Мотоциклетът има дори компактна нитро система, защото основната му идея е да прилича на „кафе“, но реално да бъде драг байк. „Двигателят до голяма степен реконструиран в оригинален вид. Сменихме обаче мотовилките с по-здрави, както и при главите“, казва Дани. И като добавим инжекциона и нитрото, промените май стават доста.

Първородната Godzilla!