Трябва ли да има Mercedes CLS Shooting Brake?

  • Нереалният CLS Shooting Brake или... Нереалният CLS Shooting Brake или...
  • ... бъдещият CLS AMG? Кой е вашият фаворит? ... бъдещият CLS AMG? Кой е вашият фаворит?

07 Dec 2017

Само преди няколко дни Mercedes представи новото поколение на CLS. Четиривратото купе изглежда впечатляващо различно от предшественика си, с по-изчистени и остри линии, и някак по-могъщо.

Това, което липсваше по време на представянето, беше издълженият и елегантен CLS Shooting Brake. Тъжното е, че май петвратото комби на базата на четиривратото купе (няма друга такава автомобилна метаморфоза) този път няма да се случи. Старото комби CLS Shooting Brake, особено в своя апетитен вариант с V8 беше нетипичен и изненадващо практичен представител на висшата автомобилна аристокрация. Липсата му може само да ни натъжи. 

Някои от най-готините shooting brake машини на планетата може да откриете, ако цъкнете върху този CLS

Да ни натъжи поне толкова, колкото ни зарадва идеята на един от най-бързите интернет дизайнери – X-Tomi веднага взе нещата в свои ръце и показа на света колко страхотно би изглеждал новият CLS в каросерия Shooting Brake. Хубав е, нали?

В добавка зелената кола в галерията е идеята на същия дизайнер за версия AMG на CLS – нещо, което с далеч по-голяма доза сигурност можем да твърдим, че ще се случи.

Напомняме, че CLS засега се предлага само с шестаци с мощност 286, 340 и 367 к.с. На по-късен етап ще бъдат добавени и осемцилиндрови версии, между които споменатата с любимото ни трибуквено съкращение на Benz.

Първородната Godzilla!