„Линкин Парк“ помагат на Merc-AMG. Музикантите разработват звуците за бъдещите електромобили на марката

  • Галерия с 10 снимки на електрическата концепция Merc-AMG GT Concept. Галерия с 10 снимки на електрическата концепция Merc-AMG GT Concept.

25 Dec 2017

Доживяхме звукът на колите да не се „продуцира“ от горенето на бензина и дизела в цилиндрите и от изпускателните системи, а от рок банда. И докато преди няколко години „пеенето“ на 6,2-литровия AMG V8 имаше доста общо с гласа на Бари Уайт, то в бъдеще ще слушаме звука на… тишината.

Или по-скоро изкуствено създадените звуци, които ще целят а). да направят електричките по-безопасни за пешеходците и б). да ги направят по-вълнуващи за шофьорите. За целта Mercedes-AMG са решили да си партнират с мега яката група „Линкин Парк“, която за съжаление наскоро остана без вокалиста си Честър Бенингтън.  

Еко какво казва шефътн на Merc-AMG Тобиас Моерс в интервю за австрийския сайт Wheels: „Знаете бандата Линкин Парк, нали? Започнах разговори с момчетата за това как според тях трябва да звучи електричеството в бъдеще. Те ни помагат от години и сега сме наистина близо,“ казва Моерс.

Каква точно е ролята на групата обаче, все още не е ясно. Моерс казва още: „Все още не е ясно в каква степен групата ще повлияе на звука на бъдещите мощни модели на марката, но техният принос ще е част от нещо голямо, от голям проект. Работим от години, като екипът включва също специалисти от областта на електронните игри и артисти, който създават филмова музика“.

Казано с други думи, Merc-AMG меко казано се интересуват от това с какво ще сменят якия звук на техните V8 (също и V12, V6 и 4-цилиндрови) агрегати. Все още не е ясно как точно ще звучат мощните електрички (като този Merc-AMG GT Concept с 815 коня горе; киклнете на него за материала), но едно е сигуено - каквито и да са новите звуци, било то създадени с помощта на „Линкин Парк“, „Дафт Пънк“, Ханс Цимер и компания, те със сигурност няма да са толкова яки, колкото механичната песен на един AMG V12, изнасящ концерт от задницата на Pagani Zonda. Мотор чиято „базова“ версия работи в този прекрасен SL 73 AMG (кликнете на колата за специалния материал).

Много по-добра от предишната?