Rolls-Royce 6x6 би счупил бравометъра в Близкия Изток

  • Галерия с 3 изображения. Галерия с 3 изображения.

22 Dec 2017

Редно ли е Rolls, тази толкова традиционна британска марка, да направи кола 6x6? Тази толкова традиционна британска марка, която е собственост на BMW и която почти е готова с първият си SUV? Традициите не са това, което бяха.

Lambo пусна Urus съвсем наскоро, автомобил, който със сигурност ще се продава добре, а последните десетина години са добър индикатор за това, че супер скъпите триосни машини, също се радват на сериозен успех. Така че защо не?

Първи бяха Mercedes-Benz с G 63 6x6, която бе толкова успешна, че Brabus я оскъпиха с няколко стотин хиляди и пак се продаваше добре. Толкова успешна, че Merc пуснаха и двуосна версия базирана на същата помпозна  рецепта с портални оси, която се радва на супер успех. Толкова, че накрая Merc направиха и Maybach G 650 Landaulet – супер луксозна дълга база с четири оси, която обаче също дължи съществуването си на „първородната“ 6x6.

Така, че защо и Rolls-Royce да не вкусят от тази баница? Скиците които виждате не са с британски (или BMW) произход, а с индийски - дело на Vivec. Тоест те не са нищо повече от визия, фантазия по темата, което обаче, не значи, че идеята е лишена от почва. Ясно е, че ако Rolls някога направят такава кола, то тя определено ще се продава добре в Близкия Изток.

Лукс от Китай!