Изненада! Това е новият Mercedes-Benz G-Class

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

04 Jan 2018

Ееето я и нея, новата G-Class на Mercedes-Benz, която виждаме още преди официалното разпространяване на снимките и информацията от страна на немците, заради изтекли снимки. Виновни са хората (вероятно един, главният редактор) на холандския сайт autoweek.nl, а ние сме доволни.

Снимките премахват всякакво съмнение, че новата кола е омекнала и с доста различна визия от старата. Което е супер! Стилистичните промени по легендарния модел реално са минимални, дотолкова, че биха били нормални за една фейслифт акция.

Само, че това не трябва да ни заблуждава: новият Mercede-Benz G-Class е наистина нов и взаимства много от техниката на флагмана S-Class (който, между другото, ще тестваме съвсем скоро). Интериорът вече бе официално разпространен преди няколко седмици, а техническата информация за това какво се крие под почти непромененото купе, все още липсва.

Знаем обаче, че автомобилът запазва конструкцията с отделно шаси, което е супер. Предното окачване е напълно ново, с двойно A-раменни носачи, колата продължава да предлага три отделни и напълно блокируеми диференциала (още едно супер), а скоростната кутия е нов 9-степенен механизъм. Раздатъчната кутия също е нова, като самото шаси и купе са по-устойчиви на усукване отпреди. Новият G-Class е и по-широк, но и по-лек, заради широката употреба на алуминиеви сплави в конструкцията.

Що се отнася до моторите, можем да очакваме вариации на новия 6-цилиндров редови дизел на немците, както и 4-литровия битурбо V8 кръстен от AMG.

Много практичен и интересен!