Следващият е Bugatti: Вижте SUV братовчеда на Chiron

  • Галерия с 8 рендъра от различни независими дизайнери и издания Галерия с 8 рендъра от различни независими дизайнери и издания

17 Jan 2018

Бяха казани много силни думи. Rolls-Royce се кълнеше, че идеята за кросоувър е неприемлива. Текат последни тестове на Cullinan. Lamborghini твърдеше, че клиентите им няма да се интересуват. Urus е разпродаден за месеци напред. Шефът на Ferrari каза „Само през трупа ми“. Колата вече се пече, а Маркионе е жив и здрав. Списъкът е доста по-дълъг, но нека не ви отекчаваме. Разбрахте идеята – дори категорични въздържатели по темата SUV се принудиха да разработят такъв заради огромното търсене.

Поредният нов играч в битката на кросоувърите може да бъде Bugatti. Все още няма нищо официално по въпроса, но от концерна Volkswagen не остана марка без SUV: в ниските класове Skoda пусна Kodiaq и Karoq, Seat вече има Ateca; Bentley и Lamborghini подсилиха атаката отгоре с Bentayga и Urus. Остана само Bugatti.

Рендърите, които ви предлагаме, са с първоизточник дизайнера Никита Аксьонов и откровено казано не изглеждат особено близки до дизайнерския език на марката. Което не пречи да се замислим по въпроса – кой би отказал още една 8-литрова 16-цилиндрова суперкола, пък била тя и качена на кокили. Ясно е, че във VW Group ще се намери подходяща платформа – Cayenne, Bentayga, Urus и Q7 все пак са сравнително близки братовчеди. Галерията допълнихме с още няколко рендъра, с които интернет е пълен от години. 

Ще бъде ли способен Bugatti да създаде истински GT кросоувър? Не бързайте да отговаряте отрицателно. До вчера и във Ferrari бяха твърдо против…

Много практичен и интересен!