Bugatti Chiron с гол карбон за 570 хил. евро се разхожда из Лондон. Видео

  • Галерия с 8 кадъра от видеата Галерия с 8 кадъра от видеата

25 Jan 2018

Богатите обитатели и посетители на Лондон вече започнаха да разхождат своите нови Chiron-и по скъпите булеварди на английската столица. Все по-често Veyron-ите биват изместени от по-мощните си и бързи събратя.

Повечето екземпляри, които сме виждали до този момент, притежават двуцветни каросерии, но във видеата и галерията ще се насладите на един по-особен случай. Той ни дава първи досег с една от опциите за модела на стойност половин милион паунда (570 хил. евро) – чисто карбонова каросерия, върху която директно е нанесено лаковото покритие, без цветна боя между тях. Имайте предвид, че въпросните 570 хилядарки са стойността върху и без това космическата сума от 2 млн. евро за самата кола. С парите за въпросната опция бихте могли да се сдобиете с Porsche GT3, Mercedes-Maybach S650 и да ви останат за малка крайградска вила.

Стойността на въпросното покритие достига подобни космически висини и заради желанието на собственика да съчетае тъмния карбон със светлосини акценти по лайстните около радиаторната решетка, прозорците и характерните профили на колата. Въпросните сини акценти продължават по спирачните апарати и двигателя в задната част, както и върху логото на Bugatti отзад. И от двете страни откриваме автографа на Еторе Бугати.

Като имате предвид споменатите дотук суми, не е чудно, че собственикът е от Катар. Според описанието под единия клип въпросният автомобилен ентусиаст притежава още LaFerrari, също „гол“ McLaren P1 и Porsche 918.

Конкретният Chiron е един от доставените до този момент не повече от 70 екземпляра. Bugatti ще произведе общо 500 броя.

 

 

Първородната Godzilla!