9 съвета за колоездене през зимата

  • Разгледайте галерията за самите съвети! Разгледайте галерията за самите съвети!
  • Стъпвайте широко: Както и при колите, така и при колелата по-широката гума дава по-добро сцепление. Дори да не карате толкова много през зимата, че да вземете зимни гуми с шипове (има доста богат избор, да), то по-широките модели ще свършат работа. Стъпвайте широко: Както и при колите, така и при колелата по-широката гума дава по-добро сцепление. Дори да не карате толкова много през зимата, че да вземете зимни гуми с шипове (има доста богат избор, да), то по-широките модели ще свършат работа.
  • Намалете налягането: Свалянето на налягането в гумата е съществено за по-доброто сцепление през зимата. Освен, че ще се залепите по-ефективно за хлъзгавата настилка, това ще помогне и по-леко да минавате през ледените препятствия в завой. Намалете налягането: Свалянето на налягането в гумата е съществено за по-доброто сцепление през зимата. Освен, че ще се залепите по-ефективно за хлъзгавата настилка, това ще помогне и по-леко да минавате през ледените препятствия в завой.
  • Осветете се: През зимата колелата по улиците са значително по-малко и шофьорите не очакват появата ви. Спазвайте правилата за движение и поставете светлини отпред и отзад на колелото, които да са включени дори по светло. Осветете се: През зимата колелата по улиците са значително по-малко и шофьорите не очакват появата ви. Спазвайте правилата за движение и поставете светлини отпред и отзад на колелото, които да са включени дори по светло.
  • Не правете резки движения: Както и при шофирането на автомобил в снежни условия, ключът е в плавността – без блокиране на гумите при спиране и резки завои с кормилото. Не правете резки движения: Както и при шофирането на автомобил в снежни условия, ключът е в плавността – без блокиране на гумите при спиране и резки завои с кормилото.
  • Пазете се топли, но сухи: Това е лесно за изричане, но всъщност е сред най-сложните задачи. Изберете дишащи материи, които да не ви карат да се потите, но да пазят тялото ви топло. Добра идея е да използвате зимна каска, защото тя има термо функция. Пазете се топли, но сухи: Това е лесно за изричане, но всъщност е сред най-сложните задачи. Изберете дишащи материи, които да не ви карат да се потите, но да пазят тялото ви топло. Добра идея е да използвате зимна каска, защото тя има термо функция.
  • Очилата: Снегът и ледът отразяват слънчевите лъчи и заслепяват по-силно, отколкото слънцето през лятото. Не забравяйте слънчевите очила или маската, дори в облачни дни. Изберете по-светли лещи за мъгливите дни. Очилата: Снегът и ледът отразяват слънчевите лъчи и заслепяват по-силно, отколкото слънцето през лятото. Не забравяйте слънчевите очила или маската, дори в облачни дни. Изберете по-светли лещи за мъгливите дни.
  • Сменете каишките: Да, може да звучи смешно, но часовници с метални каишки могат да замръзнат много бързо и да предизвикат дискомфорт по ръката ви. Заменете ги с кожени/силиконови или гумени. Сменете каишките: Да, може да звучи смешно, но часовници с метални каишки могат да замръзнат много бързо и да предизвикат дискомфорт по ръката ви. Заменете ги с кожени/силиконови или гумени.
  • Хидратирайте се: В студеното време тялото не подава сигнали за обезводняване преди да стане късно. Не забравяйте да пиете достатъчно течности преди, по време на и след карането. Ако сте с раница, термосът с топла напитка е добра идея. Хидратирайте се: В студеното време тялото не подава сигнали за обезводняване преди да стане късно. Не забравяйте да пиете достатъчно течности преди, по време на и след карането. Ако сте с раница, термосът с топла напитка е добра идея.
  • Измийте колелото: Солта и калта са пагубни и причиняват сериозна корозия и повреди не само по стоманените компоненти, но и по алуминиевите и карбоновите. Малко топла вода и гъба е най-малкото, което дължите на колелото си след каране в сняг и кал. Измийте колелото: Солта и калта са пагубни и причиняват сериозна корозия и повреди не само по стоманените компоненти, но и по алуминиевите и карбоновите. Малко топла вода и гъба е най-малкото, което дължите на колелото си след каране в сняг и кал.

29 Jan 2018

Меката зима (поне дотук) ни кара да се чудим дали още не е започнала или вече е свършила. И съответно много по-често да се намираме върху колелото, отколкото върху борда/ските. Ето защо решихме, че няколко бързи съвета за каране по бялата пелена (където я има) са добре дошли в толкова (не)типично байкърския край на януари... Пък вие сами преценете дали закривате сезон 2017 или откривате 2018...

Разгледайте галерията за деветте съвета! Цъкнете върху следващата снимка над текста!

Първородната Godzilla!