Запознайте се с Skoda Vision X. Малка и зелена, колкото си иска

  • Галерия с 3 снимки Галерия с 3 снимки

02 Feb 2018

Това е Skoda Vision X. Малък хибриден концептуален SUV, който чехите ще представят в Женева след месец.

Да, хибрид. Skoda все още не разкрива информация за задвижването, но предполагаме, че става въпрос за съчетание на бензинов с електромотор – единия за предния мост, а другия – за задния.

По-важно е как изглежда. Защото по всяка вероятност това е чешкият еквивалент на Seat Arona, Nissan Juke и останалите 643 малки кросоувъри, които вече са на пазара или ще се появят там догодина.

Серийният модел по всяка вероятност няма да има панорамен стъклен покрив и 20-инчови джанти като колата на скиците, но двуцветната каросерия и бляскавите релси на покрива ще останат като задължителен атрибут, за да си cool и in в класа.

Когато се качи на конвейра, Vision X ще има по-обикновено име и по-обикновени двигатели. По всяка вероятност обаче появата на хибриден прототип трябва да значи нещо за Skoda. Като знаем усилията на концерна VW по електрификацията на гамата, нищо чудно, че тези технологии да слизат и към по-икономично ориентираната марка.

Новият модел ще застане под Karoq и Kodiaq. Сигурно също ще носи име с K. Очаквате ли го с нетърпение или ви писна от малки кросоувъри?

Skoda вече показа електрически прототип и то доста готин - Vision E. Цъкнете на снимката за повече инфо.

Много по-добра от предишната?