Женева: Странното BMW Concept M8 Gran Coupe

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки
  • А оттук нататък в галерията е концептуалното Купе с две врати А оттук нататък в галерията е концептуалното Купе с две врати

06 Mar 2018

Абстрахирайте се от странните сюрреалистични снимки и се концентрирайте върху факта, че пред вас стои едно от най-бързите четириврати купета, които ще се родят през 2019. Идеята на BMW е новата Серия 8 да вдигне малко нивото от старата Серия 6, за да може по-успешно да се конкурира с S-клас Купе и Porsche Panamera. Това значи, че дори най-евтината кола (а тя няма да е евтина) ще има серийно почти всичко най-добро от каталога на баварците. Включително пневматично окачване, xDrive и камъни Svarovski в прозорците. Последното – не знаем защо. Гамата на Серия 8 вероятно ще започва от 840i (3-литров бензинов редови шестак), и ще продължава с 850i (4,4-литров V8 бензинов турбо), 840e (хибридната система от Серия 7), вероятно дори 860i (6,6-литров V12 турбо).

Очевидно тежкият V12 няма как да играе ролята на спортния модел. Ето къде в нашата история влиза колата от снимките. M8. Серийното Гран Купе ще загуби много малко детайли, когато по-късно през тази година или в началото на 2019 се превърне в производствена версия. И ще получи 4,4-литровия V8 с чифт турбини и над 600 к.с.

Колата тук изглежда странно, признаваме. Дългото торпедо, голямото междуосие, злите фарове и за пореден път увеличеният размер на радиаторната решетка… Всичко това е страхотно само по себе си. Но дали съвкупността им прави едно истински страхотно BMW? Думата имате вие!

На автосалона в Женева има и други необичайно потентни BMW-та. Вижте Alpina XD3 тук:

Първородната Godzilla!