Това (почти) е новата Toyota Supra. Ще разполага с около 450 коня и BMW M мотор

  • Галерия с 28 снимки. Галерия с 28 снимки.

09 Mar 2018

Колата все още е концепция, вероятно последната (или по-вероятно пред последната) преди появата на серийната Toyota Supra. Последното ще се случи през януари 2019-та в Детройт, като дотогава можем да поспекулираме с наличната информация.

Като например с думите на Тецуя Тада, който сподели няколко ключови неща за автомобила пред TopGear.  Продуктовият мениджър на Supra казва, че колата на Toyota няма да бъде просто ребрандирано BMW Z4. „Двата автомобила споделят по-малко компоненти отколкото предполагате. Случаят не е, като Toyota GT86 и Subaru”.

Що се отнася до задвижването, „Говорих си с фенове на Supra. Шестцилиндровият двигател, турбо пълненето и задното предаване са ключови белези на модела“. По някаква неслучайност BMW разполагат със задвижващ пакет, който отговаря на всички тези критерии.

Гералд Клманс, шефът на развойната дейност на Toyota в Европа пък потвърди, че моторът ще бъде рекалибрирана версия на агрегат на BMW. Тоест, съвсем спокойно можем да очакваме 3-литрвия битурбо шестак от М3 с около 450 коня. Дали ще бъде точно той обаче, ще разберем с наближаването на януари. А дотогава, разгледайте галерията, след което може да кликнете на тази Toyota Supra с битурбо V12 и близо 950 коня. Колата вдига 358 км/ч и се продава.

Много практичен и интересен!