Карахме новия Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+. Видео

  • Галерия с 38 снимки. Галерия с 38 снимки.

22 Mar 2018

Заглавието обаче казва само част от истината, защото реално карахме всички версии на чисто новото трето поколение Mercedes-Benz CLS. Къде се случи това? В Барселона. Домакините от Merc проведоха там световното представяне (тест) на новия модел, а ние бяхме единствената специализирана българска медия, която присъстваше на ексклузивното събитие. Супер.

Супер бе и гамата от автомобили. Двете дизелови версии CLS 350d и 400d, най-мощният бензинов CLS 450 4Matic, както и топ изпълнението Merc-AMG CLS 53 4Matic+. Имаше дори и екземпляр от базовия 4-цилиндорв CLS, който обаче бе толкова нов, че още нямаше официални спецификации за него.

Как се усеща новият CLS? За подробно запознанство с колата сме ви подготвили детайлно видео от световната премиера, като тук ще кажем, че на живо автомобилът се усеща супер солиден, комфортен и изглежда още по-внушителен. В началото, при появата на първите снимки, не бяхме сигурни, че харесваме новия стил (особено на фаровете и стоповете), но постепенно концепцията им узря в главите ни, за да се убедим, че визията на колата е подобаващо въздействаща.

Особено в споменатото топ изпълнение ‘53’, което реално се задвижва от 3-литров мотор. Любопитен факт е и, че вероятно това ще остане най-мощната версия на CLS, докато 4-литровият битрбо AMG V8 „печели правото“ да работи в четириврата версия на AMG GT. Динамиката дори на базовия дизелов двигател с 286 к.с. и 600 Нм е повече от подобаваща, а комфортът на 53-ката супер адекватен – колата е истинско AMG, окачването е по-твърдо от това на  останалите, но все пак въздушно с възможност за настройки.

Динамиката на версията AMG? Ускорение от 0-100 км/ч за 4,5 секунди и максимална скорост ограничена на 250 км/ч. Ако се поръча опционалният AMG Driver’s пакет последната се вдига на 270 км/ч. Не очаквайте обаче Drift Mode, петдесет и тройката разполага с 9-степенен автомат и 4Matic+ система, която се държи предимно, като задно, насочвайки тяга и към предната ос по преценка на компютрите. Merc са направили CLS още по-практичен, като определено са заложили повече на комфорта.

Благодарим на Silver Star за ексклузивната покана, както и на Prestigio за съдействието при осъществяването на това видео.

Лукс от Китай!