Вижте лимузината на Путин вече в движение

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

07 май 2018

Владимир Путин започна четвъртия си мандат като президент на Русия, но това едва ли ви вълнува толкова, колкото специалното му возило. Вече писахме за лимузината с двигател от Porsche, а сега за първи път може да я видим в движение по време на встъпването на президента в длъжност.

Проектът “Кортеж” наследява използваните досега Mercedes-и Pullman. Путин така и не се качи на по-новия вариант на бронирания Merc-Maybach, защото по време на представянето му вече се разработваше руския “Кортеж”.

В дизайна на новата лимузина се забелязват доста препратки към Rolls-Royce - в колелата, огледалата и диодните светлини. Табелката с името Auros показва смес между латинската дума за злато “aurum” и името на страната на руски: “Россия”.

Официални данни за задвижването няма, като по наша информация става въпрос за осмак на Porsche, но в някои медии се появиха и съобщения за V12, отново вдъхновен от моторите на концерна VW.

От президенството потвърдиха, че скоро ще обявят точните технически характеристики.

 

Коментари
  • Ха ха ха

    Ха ха ха
    08 май 2018 - отговори

    За новата „руска“ лимузина на Путин са хвърлени само 12 милиарда РУБЛИ! Сиреч около 200 милиона долара, дребна работа :-) Руснаците наричат новата лимузина на Путин “Проект Кюртаж", с двигател на Порше, салон на Мерцедес.… и само номерата са руски.…:D
Коментирай

Sending ...