Прекрасното купе Jaguar XJ6C, което марката не е подготвена да произведе. Видео

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

01 Jun 2018

Дали завиждаме на Кристофър Гланси, на собственика на този прекрасен Jag XJ6C? Може би малко. Колата е прекрасна, а отношението му към нея само може да ни радва.Видеото е от ‘Made to Drive’ сериите на Petrolicious и показва красотата на британското купе без B-колони.

Красивият Jaguar XJ6C е показан за пръв път на изложението в Лондон през 1973-та, но малко след това се оказва, че колата не е готова за серийно производство. Финансовите сътресения по онова време допълнително спъват пуска, а проблемите с проектирането на уплътненията на стъклата също не помагат.

Автомобилът е базиран на скъсената платформа на XJ MkII, като всяка от вратите на всеки XJC се е изработвала от две нормални, на седана, „наложени“ и заварени една за друга. Заварки, които ясно се виждат при демонтиране на интериорните панели. За краткия период на производство 75-78-ма са направени малко над 10 хил. екземпляра, повечето XJ6C с 4,2-литровия Jag редови шестак, и няколко пъти по-малко с масивния 5,3-литров V12, означен, като XJ12C.

Разгледайте галерията и задължително гледайте приятното видео, от което ще ви се прииска да имате тази кола. А след това може да кликнете на този Jag XJ12C, в които работи… 5,7-литров V8 от Chevrolet Corvette.

Първородната Godzilla!