Първа снимка на Bugatti Divo - струващото 10 млн. лв. хипер братче на Chiron

  • Първата снимка е на изкусния шев с името Divo Първата снимка е на изкусния шев с името Divo
  • Албер Диво, на когото е кръстена колата Албер Диво, на когото е кръстена колата
  • Намирате ли известна разлика в моделите на компанията 100 години по-късно? Намирате ли известна разлика в моделите на компанията 100 години по-късно?

10 Jul 2018

Преди няколко дни се появиха първите слухове за новия Chiron Divo, и както обикновено в такива случаи, те се оправдаха. Донякъде. Наистина ще има хипер версия на Chiron, но изглежда, че името ще е само Divo в чест на автомобилния състезател Албер Диво (вижте снимките). Това ще е първото Bugatti, което обича завоите. Известният френски пилот от 20-те години на миналия век два пъти печели Targa Florio с Bugatti. По този случай името му се появява върху най-състезателното произведение, което Bugatti е правил от доста време насам.

Все още неофициалната информация издава, че мощността от 16-цилиндровия двигател ще бъде запазена - 1500 к.с., но притискането към асфалта и g-натоварванията ще бъдат много по-сериозни от тези при “стандартната” кола.

Каросерията ще бъде съвсем нова и изработена специално за Divo, което също ни препраща към ранната история на компанията в началото на миналия век. Официалната премиера на хиперколата ще бъде на 24 август по време на прословутата среща Quial в Калифорния, като вместо очакваните 100 екземпляра Divo ще се появи в едва 40 - всеки по 5 млн. евро.

Не знаем как ще изглежда колата, но знаем, че ще се опита да затвори устите на всички, които твърдят, че Veyron и Chiron стават само за ластици в права посока...

 

Лукс от Китай!