Mercedes привиква G65 в сервиза. Развивал прекалено висока скорост… На заден ход!

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки

30 Jul 2018

С маса от над 2800 кг, Mercedes-AMG G65 определено не е лека кола. Буквално и преносно. Сложете вътре двама по-едри господа и кантарът ще премине три тона без замисляне. Но благодарение на стария 6-литров битурбо V12, динамиката на този архаичен красавец е на доста прилично ниво, въпреки конструкцията от една отминала епоха. Днес вече G65 не се продава, а единственият начин да карате V12 от Daimler скоро ще бъде само Maybach.

Това обаче не пречи на компанията да следи изкъсо представянето на вече продадените G65. Оказва се, че някои от тях са прекалено бързи. На заден ход. По някаква случайност минимален брой автомобили от вече слезлия от производство G65 са с “отключен” ограничител на максималната скорост на заден ход. Това ограничение по принцип се поставя на 25 км/ч, защото Mercedes смята, че колата е “нестабилна” при движение на заден ход с по-висока от тази скорост.

Повече за новия G, четете тук:

Колко екземпляра са засегнати?  С цената си от над половин милион лева, G65 не е често срещана играчка, но конкретният проблем е засегнал автомобили само в Щатите. По-точно всичките 20 екземпляра, продадени в Щатите с етикетче за около 250 000 долара. Става въпрос за версията с 630 к.с. и 991 Нм, способна да ускори до 100 км/ч (напред) за 5,1 секунди.

Сервизът ще е само софтуерен и ще отнеме секунди.

 

Първородната Godzilla!