Българите Ана и Антон обикалят САЩ с 1996 Lexus LS 400 на 1,5 милиона километра

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

05 Aug 2018

Попаднахме на това видео на LegitStreetCars и българските флагчета от лявата страна на колата, с имената Ана и Антон, веднага ни привлякоха вниманието.

Човекът от въпросния канал инспектира автомобила, 1996 Lexus LS 400, който е с пробег от 983 хиляди мили или на близо 1,6 милиона километра, без сериозни ремонти по двигателя! Кола, която е собственик на известния в YouTube/онлайн автомобилните среди Мат Фара (thesmokingtire.com и @thesmokingtire), който я е дал на „нашенците“ Ана и Антон, за тяхното пътешествие из Северна Америка.

Двойката си има собствен профил в Instagram, @Adventureholix който е своеобразен дневник на тяхното пътешествие. До момента на заснемане на това видео Ана и Антон са покрили над 10 000 мили (16k км), без почти никакви проблеми. Антон споменава единствено за една спукана гума и две смени на маслото.

И за тропане в задницата, което е и поводът за отбиване при майстора от а LegitStreetCars. Оказва се, че могъщият Lexus е с доста течове на масло, както и с поизносени втулки на диференциала и задното окачване. Ремонти, които се оценяват на около 3000 долара. Като цяло обаче състоянието на автомобила е повече от прилично за възрастта и пробегa му.

Антон казва, че трансмисията е била рециклирана, но не и двигателят – 4-литровият атмосферен 1UZ-FE V8 (261 к.с. и 365 Нм) дори все още е с оригиналните си гарнитури, което обяснява течовете на масло. Салонът? Леко мръсен, но като цяло в също добро състояние за възрастта си.

Заключението на механика е, че колата може да покрие следващите 5000 мили от планираното приключение на двойката, след което е добре да се ремонтират споменатите компоненти.

Разгледайте галерията, вижте отбелязаните публикации и профили, след което може да продължите престоя си на нашия сайт с темата ‘Lexus’, като кликнете на този чисто нов LC 400 в якото изпълнение 'Yellow Edition'.

 

Много практичен и интересен!