Porsche тества кола на WRC терен. Автомобилът е базиран на Cayman GT4 Clubsport, а пилот е Ромен Дюма

  • Галерия с 6 снимки. Галерия с 6 снимки.

10 Aug 2018

Доста информация в заглавието, но искахме и то да говори само за себе си. Новината е по-силна, отколкото всъщност изглежда, защото Porsche има доста добри попадения в рали спорта, като например епичното 959, с което марката печели „Дакар“. Автомобилът е съобразен с FIA R-GT категорията (коли, базирани на серийни GТ), като ще направи дебют на 16-19 август в ADAC Рали Германия.

Колата, която виждате в галерията „е свалена“ директно от Instagram профила на Porsche Motorsport. Тя все още е прототип, като развитието му се прави от въпросните, в партньорство с RD Ltd., като двата инициала на втората фирма идват от тези на Ромен Дюма, който е нейн собственик. Същият Ромен Дюма, който смаза рекорда на Пайкс Пийк с Volkswagen I.D. R. и който печелеше Льо Ман за Porsche.

Целта на Porsche е да пуснат колата в немския кръг от Световния рали шампионат (WRC), за да видят на какво е способна, както и за да привлекат вниманието на частни отбори, които биха били потенциални клиенти на един евентуален производствен проект.

Засега технически подробности са оскъдни, но oт Porsche казват, че колата е запазила 3,8-литровия боксер с 385 к.с., който задвижва и първообраза и Cayan GT4 Clubsport. Скоростната кутия е 7-степенна PDK с планки зад волана, като вероятно е модифицирана, както и окачването. Чакаме немското състезание с голямо любопитство.

Разгледайте галерията, след което кликнете на тази снимка тук, кола, за която се сетихме именно покрай това ралиджийско Porsche Cayman GT4 Clubsport. Това тук обаче има малко по-малко общо със стерийния Macan, отколкото GT4-ката горе. Това е ралиджийско ‘Porsche Macan’ с 5-литров Ford V8, който гори 70 л/100 км.

Първородната Godzilla!