HyperFat HF1100 e електрически „дебелак“, който вдига 65 км/ч

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

15 Aug 2018

Запознайте се с HyperFat HF1100 от Juiced Bikes. Калифорнийско електрическо колело, което развива 65 км/ч. Според компанията интересът е толкова голям, че вече са получени поръчки за милион долара.

Като изключим максималната скорост, HF1100 има и други интересни възможности. Батерията с 51,8 волта може да осигури до 1813 вата. Не знаем каква част от тази мощност стига до гумите, но със сигурност HyperFat е едно от най-мощните колела на пазара.

Фетбайкът идва с фарче с 1050 лумена, интегриран LCD дисплей със “състезателен” режим, както и ръчна “газ”, в случай, че изобщо не ви се въртят педали.

Колелото идва в три размера на рамката, оборудвано с 26-инчови градски гуми с широчина 4 инча. Спирачната сила се осигурява от сериозни 180-милиметрови хидравлични дискове, а скоростната система е 9-степенна Shimano. Цената му в Калифорния е 3800 долара, като все още няма уточнена сума за Европа, но тя може да е по-ниска, понеже - подобно на всички други американски е-колела - HyperFat се произвежда в Китай.

Машинката идва с градски гуми (макар и дебели). Не сме много сигурни как би се представил по пътеките, предвид твърдата рамка, но подозираме, че цитираната максимална скорост е актуална за асфалт. Пробегът с едно зареждане също не е обект на информацията, споделена от производителя, но подозираме, че с тази батерия няма да е разочароваща.

65 км/ч не са ви достатъчни? Пробвайте това!

 

 

Първородната Godzilla!