Ferrari 488 Pista Spider, дами и господа!

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

26 Aug 2018

Похвалите, които се изсипаха върху новото Ferrari 488 Pista бяха толкова много, особено за двигателя, че нямаше начин версията Spider да не се случи рано или късно. И ето: в Пебъл Бийч покривът е свален, а благозвучният италиански V8 е още по-гръмогласен и близо до ушите на двамата спътници.

Запознайте се с Ferrari 488 Pista Spider! Задвижващата система е носител на три награди за “Най-добър двигател” и се състои от вече познатия ни 3,9-литров битурбо V8 със 720 к.с. и 770 Нм. По някаква случайност същото число, като при конкурента от McLaren… Как ги правят тези неща?

Спринтът до 100 км/ч става за 2,9 секунди (като при купето), а до 200 км/ч отнема кръгли 8 секунди (7,6 при закритата версия). Максималната скорост е 340 км/ч.

Доста е бърз! Ferrari дори твърди, че ако поръчате пакета за олекотяване, роудстърът ще е с 5 кг по-лек от купето - 1380 срещу 1385 кг. Без въпросния пакет сгъваемият твърд покрив все пак ще добавя няколко килограма, въпреки изобилието от въглеродни планки в интериора. В добавка към тях ще откриете алкантара, алуминиеви заместители на стелките и ремъци, които заменят дръжките на вратите.

Има и нещо, което се казва Ferrari Dynamic Enhancer и се грижи за контрола на динамиката, като прави колата “по-интуитивна, лесна за контрол и предсказуема”.

Дебют правят новите 20-инчови колела. Ако стандартните не са ви достатъчни, може да поръчате монолитни карбонови джанти, които са с 20% по-леки от кованите.

 

Много практичен и интересен!