Продават едно от шестте произведени Ferrari Sergio. За 3,6 млн. евро

  • Продава се конкретният екземпляр, който бе качен на подиума в Женева Продава се конкретният екземпляр, който бе качен на подиума в Женева
  • 605 конски сили в една от най-странните предници на Ferrari за последното десетилетие 605 конски сили в една от най-странните предници на Ferrari за последното десетилетие

06 Sep 2018

Ако ви се намират излишни 3 569 500 евро, имаме отлична идея къде да ги вложите? В движимо ценно имущество, което обещава единствено да увеличава стойността си. Припомняме, че Sergio бе произведено в тираж от едва шест екземпляра в памет на Серджо Пининфарина.

Роудстърът стъпва на платформата на 458 Spider, но 4,5-литровият V8 е с увеличена до 605 к.с. мощност, благодарение на която спринтира до 100 км/ч за точно 3 секунди.

Конкретният екземпляр е забележителен и с факта, че има навъртени едва 118 км - очевидно от предвидлив колекционер. Колата е същата, която е стояла на щанда на Pininfarina по време на автосалона в Женева през 2015.

Въпросът е дали за тези пари бихте си купили един от шестте екземпляра на 600-конно Ferrari или ще се насочите към Bugatti/Koenigsegg/Pagani от друга галактика по отношение на скоростта?

 

Първородната Godzilla!