Новият Mercedes-Benz GLE. Рендър на колата, снимки и всичко, което знаем дотук

  • Готин рендър и още 5 снимки на колата. Готин рендър и още 5 снимки на колата.

10 Sep 2018

Моделната линия, започнала съществуването с инициалите ML, е изключително важна за марката, така че не се съмняваме, че немците са се постарали при разработката на новия 2019 Mercedes-Benz GLE.

В интернет вече „се разнасят“ снимки със слабо маскирани предпроизводствени екземпляри, като от тях придобиваме добра представа за „чистата“ визия на новия SUV.

В случая е снимана кола с AMG Line, чиято предна броня донякъде напомня на формите при хипер хибрида Project One. Фаровете по всяка вероятност ще са изцяло LED, както и стоповете, а вътре ще се монтира новата система MBUX (разработена в България), която видяхме за пръв път в новия A-Class.

Новият GLE е базиран на MHA (Modular High Architecture) платформата на Daimler, вместо на MRA (Modular Rear Architecture), която седи под актуалния Е-Class.

Що се отнася до системите за сигурност, за подпомагане на водача и за… лукс, очаквайте ги в изобилие. Със сигурност ще има и Park Pilot за дистанционно изкарване и вкарване на колата от гаражи и тесни паркоместа, акомпанирана от плеяда системи, налични в S-Class.

Задвижването? Ще има и хибридна версия, това е 100% сигурно, като в началото е много вероятно колата да дебютира с агрегата от CLS 450. Новият редови 6-цилиндров мотор на немците с 362 к.с. и 500 Нм, подпомаган от т.н. ‘EQ Boost’ функция, добавяща още 22 коня и 250 Нм, за кратък интервал от време.

AMG модификациите ще са 53 (също с идентично задвижване с това на Merc-AMG CLS 53) с 435 к.с. и 520 Нм, отиващи към 9-степенния ‘G-Tronic’ автомат и 4Маtic+ задвижване. Върховите изпълнения ще бъдат Merc-AMG GLE 63 и 63 S, в който ще работи познатия 4-литров битурбо  V8 с 571 к.с. и 750 Нм, както и с 612 коня и 850 Нм в S изпълнението.

Рендър: Carscoops.com

Първородната Godzilla!