Първият тунинг пакет за Audi Q8 идва от ABT. Естествено

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

01 Nov 2018

ABT Sportsline е първата тунинг компания, която е готова с пакет за новия топ кросоувър на Audi. Промените по Q8 засега са малки, като по-сериозни числа и външност са в процес на финализиране за Stage 2. Дотогава може да поръчате кит за 3-литровия дизелов V6 с означението Q8 50 TDI quattro.

Мощността е увеличена от 286 на 330 к.с., а въртящият момент - от 600 на 650 Нм. За съжаление ABT пропуска да каже как това се отразява на динамиката, но предполагаме, че е основно положително... Стандартно Q8 50 TDI спринтира до 100 км/ч за 6,3 секунди, така че може да допуснем, че версията на ABT е по-близо до кръгли шест секунди. Разлика вероятно има и в максималната скорост от 232 км/ч.

Новите колела са 22-инчови, като клиентите може да избират между ABT FR и ABT Sport GR - и двата варианта се предлагат в матово черно.

Интериорните промени засега са скромни - нов старт/стоп бутон за двигателя и прожектиране на логото на ABT при отваряне на вратите, но по-внушителен пакет идва скоро, както вече отбелязахме...

А може би предпочитате колата със звезда? Линк към новия GLE:

Първородната Godzilla!