Топ 12 на най-странните закони за движение по пътищата

  • Галерия с 12 шантави пътни правила от целия свят Галерия с 12 шантави пътни правила от целия свят
  • 12. В Германия не е задължително да шофирате с дрехи: Да, понеже личният автомобил се смята за лично пространство, никой не може да ви глоби, ако шофирате голи. 12. В Германия не е задължително да шофирате с дрехи: Да, понеже личният автомобил се смята за лично пространство, никой не може да ви глоби, ако шофирате голи.
  • 11. Забрана за използване на клаксон: Този е добър и има смисъл в него - някои страни, като в България, клаксонът е забранен, освен в случай на опасност. В Щатите (специално Арканзас) - е забранен след 21 ч. 11. Забрана за използване на клаксон: Този е добър и има смисъл в него - някои страни, като в България, клаксонът е забранен, освен в случай на опасност. В Щатите (специално Арканзас) - е забранен след 21 ч.
  • 10. Забрана за състезаване с животни в Канада: Виждате лос или мечка, които тичат успоредно на колата ви край пътя - не се състезавайте с тях или книжката ви ще бъде отнета... 10. Забрана за състезаване с животни в Канада: Виждате лос или мечка, които тичат успоредно на колата ви край пътя - не се състезавайте с тях или книжката ви ще бъде отнета...
  • 9. Забрана за яздене на камила по магистралите в Невада, САЩ: Обърнете внимание, в Щатите е позволено да яздите камила по второстопенни пътища, но не и по магистралите в Невада. В случай, че обмисляте Route 66 - също е позволен с камила! 9. Забрана за яздене на камила по магистралите в Невада, САЩ: Обърнете внимание, в Щатите е позволено да яздите камила по второстопенни пътища, но не и по магистралите в Невада. В случай, че обмисляте Route 66 - също е позволен с камила!
  • 8. Забрана за пиене на вода по време на шофиране в Кипър: Представете си, че шофирате до плажа, горещо е и ви се допие вода. В Кипър ще трябва да спрете край пътя и да изгасите двигателя, за да отпиете глътка вода. 8. Забрана за пиене на вода по време на шофиране в Кипър: Представете си, че шофирате до плажа, горещо е и ви се допие вода. В Кипър ще трябва да спрете край пътя и да изгасите двигателя, за да отпиете глътка вода.
  • 7. Задължителен дрегер във всяка кола във Франция: В страната на виното и шампанското толерантността към шофиране след употреба на алкохол е почти нулева - 0,2 промила. Освен това законът изисква във всяка кола да има дрегер. 7. Задължителен дрегер във всяка кола във Франция: В страната на виното и шампанското толерантността към шофиране след употреба на алкохол е почти нулева - 0,2 промила. Освен това законът изисква във всяка кола да има дрегер.
  • 6. Допълнителен чифт очила в Испания: Всъщност от 1997 не е задължително, но силно препоръчително в колата винаги да имате резервен чифт очила, в случай че нещо се случи с основния. 6. Допълнителен чифт очила в Испания: Всъщност от 1997 не е задължително, но силно препоръчително в колата винаги да имате резервен чифт очила, в случай че нещо се случи с основния.
  • 5. Шофиране в насрещното на еднопосочни улици: Позволено е в Алабама, САЩ, ако на колата ви е окачен запален фенер. Това подсказва възрастта на въпросния закон… И не, не е свързано с Хелоуин. 5. Шофиране в насрещното на еднопосочни улици: Позволено е в Алабама, САЩ, ако на колата ви е окачен запален фенер. Това подсказва възрастта на въпросния закон… И не, не е свързано с Хелоуин.
  • 4. В Калифорния е забранено да карате по хавлия. Нямаме идея дали това важи за каране само по хавлия или е забранено дори ако под хавлията има дрехи. Но звучи забавно. 4. В Калифорния е забранено да карате по хавлия. Нямаме идея дали това важи за каране само по хавлия или е забранено дори ако под хавлията има дрехи. Но звучи забавно.
  • 3. В Австралия е забранено да махате на животни, които пресичат пътя на колата ви. Да, трябва да ги оставите сами да минат, не може да ги притеснявате по никакъв начин. Добре че там няма много магарета. 3. В Австралия е забранено да махате на животни, които пресичат пътя на колата ви. Да, трябва да ги оставите сами да минат, не може да ги притеснявате по никакъв начин. Добре че там няма много магарета.
  • 2. Забрана за показване на среден пръст в Германия: На всички ни се е случвало и не го поощряваме, но чак глоба? Да, в Германия. Там могат да спрат колата ви от движение, ако покажете среден пръст на тъпака, който ви засече. 2. Забрана за показване на среден пръст в Германия: На всички ни се е случвало и не го поощряваме, но чак глоба? Да, в Германия. Там могат да спрат колата ви от движение, ако покажете среден пръст на тъпака, който ви засече.
  • 1. И защо изобщо се чудите, след като говорим за страна (отново Германия, да), в която е забранено да ви свърши горивото на магистрала. Между другото, същата забрана важи и за Охайо в САЩ. 1. И защо изобщо се чудите, след като говорим за страна (отново Германия, да), в която е забранено да ви свърши горивото на магистрала. Между другото, същата забрана важи и за Охайо в САЩ.

05 Nov 2018

Модерният автомобил е високотехнологичен компютър на колела, способен да предостави изключително безопасно пътуване на своите собственици и ползватели, стига те да се възползват от възможностите му по предназначение. За да не злоупотребяват, обаче, от десетилетия шофьорите трябва да спазват дебел наръчник със закони, които осигуряват сигурността ни на пътя. За тези десетилетия сред въпросните закони са си пробили път някои изключително безумни, които може би някога са имали смисъл, но днес звучат най-малкото странно. Разгледайте снимките над този текст, за да се срещнете с най-невероятните от тях.

 

Много практичен и интересен!