Новото Bentley Conti GT Convertible е кола-мечта. По-бързо е от Audi R8 Spyder V10 plus. Видео

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

27 Nov 2018

Заглавието не е изненада, предвид начина по който изглежда откритото Bentley. Както и предвид, че под големия преден капак работи 6-литровия битурбо W12 с 635 к.с. при 6000 об/мин и 900 Нм, идващи още от 1350 оборота. Деветстотин нютон-метра, които отиват към четирите колела през 8-степенна скоростна кутия с два съединителя. Приказка.

Мощният мотор означава и повече от добра динамика: 0-100 за 3,7 секунди и максимална скорост 333 км/ч, повече от тази на Audi R8 Spyder V10 plus... Прилични показатели за масивно кабрио с маса от над 2,4 тона. Голямата мощност и голямата маса предполагат и големи спирачки. Отпред колата разчита на 420-милиметрови дискове и 10-бутални апарати, а отзад на 380-милиметрови и 4-бутални апарати.

Покривът? Текстилен, трислоен, като Bentley казват, че така салонът е с 3 децибела по-тих отпреди. Голямото парче плат може да се поръча в 9 цвята, движението му разбира се е напълно автоматично, а времето за отваряне и затваряне е 19 секунди. Това може да става и в движение с до 50 км/ч. За да не настинат шофьора и пасажерите, серийно колата идва с въздуховоди в седалките, духащи топло в областта на врата. Воланът и самите седалки също е с подгрев, като реотани има дори и в подлакътниците на вратите.

И като споменахме думата „тишина“, Bentley предлагат нова стерео система Naim със 18 говорителя и мощност 2200 вата. Може да избирате от 17 цвята за екстериора, но ако не си харесате, Bentley ще боядисат вашето Continental GT Convertible в цвета, който предложите. Джантите са 20- или 21-инчови, като и за тях британците предлагат избор от 3 дизайна и общо 10 „завършека“ (разбирайте начини на боядисване и полиране).

Интериорът? Супер луксозен, както и очакваме. Характерна особеност е триъгълния паралелепипед в таблото, който може да показва големия дисплей на навигацията, три класически аналогови уреда (термометър за външната температура, компас и хронометър) или пък да се обърне с изчистената си страна – фурнир, пасващ на останалата част от таблото. Фурнир с обща площ от над 10 квадрата общо във всяка кола. Така казват о Bentley казват от Bentley, а ние сме склонни да им вярваме.

Първородната Godzilla!