Това е задницата на Polestar 2, конкурент на Tesla Model 3 от Volvo


04 Jan 2019

Polestar съвсем скоро ще покаже втория си модел. Луксозното подразделение на Volvo спази обещанието си да се насочи изцяло към електрическото задвижване и вторият модел в портфолиото му ще бъде изцяло на батерии. Седанът е насочен като пряк конкурент на Tesla Model 3, включително ценово (в момента в Европа тя започва от 57 хил. евро за версията Long Range с двойно предаване, но цената ѝ вероятно ще слезе до около 40 хил. евро за базовия модел по-късно през 2019), като на някои пазари колата ще се предлага с услугата за месечен абонамент - плащате месечна такса, която позволява да взимате нов Polestar всяка година без да се грижите за застраховки, обслужване, гуми и подобни. Като при телефоните.

Polestar 2 явно ще заложи на каросерия тип фастбек, макар от първото изображение да не можем да кажем много повече.

Производителят все още пази повечето подробности в тайна, но все пак знаем някои неща официално. Мощността на електромоторите ще бъде 400 к.с., а пробегът с едно зареждане ще достига впечатляващите 450 км. Polestar 2 ще бъде и първият автомобил с новия асистент на Google, наречен Android HMI, за който се смята, че ще бъде пряк конкурент на Alexa, но в колата.

Polestar 1 е първият модел на компанията и единственият ѝ хибрид. Той ще влезе в производство по-късно през 2019, но преди Polestar 2.

 

Първородната Godzilla!