Струващият 275 хил. евро Range Rover SV Coupe ще си остане само прототип

  •  Струващият 275 хил. евро Range Rover SV Coupe ще си остане само прототип

01 Feb 2019

Макар и не отговарящ на здравия разум – огромен SUV, но само с 3 врати -, Range Rover SV Coupe е яка машина. А и, когато говорим за коли с цена от над 275 хил. евро., говорим за коли, които се купуват със сърце, а не с рулетка и калкулатор.

Range Rover SV Coupe бе представен в Женева през миналата година, като плановете на JLR бяха да произведат едва 999 броя от специалния модел. И въпреки, че концепцията се радва на добър интерес и че британците вече са продали известно количество от тази серия, концернът обяви, че се отказва от проекта.

Причината? „Range Rover SV Coupe няма да се произвежда“, казват от JLR, като вместо това концернът ще „фокусира ресурсите си в разработката на следващото поколение продукти от световна класа“.

Иначе казано, спирането на RR SV Coupe е част от мерките на компанията за спестяване на 2,5 млрд. през следващата година и половина.

„Нашият специален отдел Special Vehicle Operations, продължава да разработва вълнуващи автомобили, които изместват границите на лукса и динамиката. Като Jaguar F-Pace SVR, чиито първи доставки започват след няколко седмици.“

Първородната Godzilla!