Карахме Infiniti Q30, първият компактен модел на японците. Видео!


01 Feb 2019

До съвсем скоро Infiniti бе непозната в Европа марка. Марка, създадена през 1989 от Nissan, по подобие на Lexus Toyota и Acura на Honda. Постепенно обаче Infiniti взе да настъпва и на Стария континент, а първото поколение на модела FX (S50), на практика изобрети класа на SUV купетата. Но, няма как да искаш да имаш силно присъствие в Европа, ако нямаш компактен хеч.

Именно затова Infiniti представя Q30 Concept във Франкфурт през 2013-та, а от края на 2015-та колата се произвежда серийно. Моделът  е базиран на Merc A-Class, но изглежда доста по-различно, серийното оборудване е богато, а концепцията е за комфортен хеч, а не за чупене на рекорди на „Ринга“.

Тествахме колата в модификацията 2,2d, като конкретният автомобил е и от програмата на марката Infiniti Collection. Какво означава Infiniti Collection? Означава, че автомобилите в нейните рамки са с доста по-различна цена.

Гледайте видеото, абонирайте се за канала ни и кликнете на камбанката за да получавате известие всеки път, когато качим ново видео. А ако кликнете на тази снимка тук долу, ще бъдете препратени към материала ни за Infiniti QX70, което също заснехме във видео.

 

Първородната Godzilla!