Новият INFINITI QX50 беше представен в България

  • Галерия с 5 снимки от премиерата Галерия с 5 снимки от премиерата

12 Mar 2019

Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше представен в България на тематично музикално парти с приятели и фенове на марката. Автомобилът съчетава овладяна мощ, безкомпромисен дизайн и иновативни технологии в едно. Най-завладяващият модел от гамата на INFINITI стъпва на европейския пазар, а премиерата му е у нас. За 7-звездното настроение се погрижиха Митко Павлов, Стефан Вълдобрев и софийската легенда – DJ Ради, а топ бармани изненадаха присъстващите с впечатляващо шоу и премиум коктейли. Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров представи във видео промяната на темпото на играта при различните стратегии на играта и направи паралел с ефективността и динамиката на новия VC-Turbo двигател в INFINITI QX50.

QX50 е стратегически модел за марката, с характеристики, които могат да покорят и най-взискателните клиенти. Продажбите за Европа стартират именно в България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите. Новият INFINITI QX50 е въплъщение на силен дух, революционна гъвкавост и японска прецизност. Моделът е дългоочакваният своеобразен мост между традиционните двигатели с вътрешно горене и близкото бъдеще, а именно алтернативното задвижване с електричество. Очакванията са, че през 2021г. INFINITI ще дебютира три нови електрически модела.

VC-TURBO - първият в света серийно произвеждан двигател с променлива степен на сгъстяване на горивото

Скритият коз в света на двигателите с вътрешно горене, революционният VC-Turbo на INFINITI вдига летвата до нови висоти - прескача отвъд границите на досега познатото, за да достигне максимум мощ и ефективност от 2.0л бензинов двигател. Новият VC-Turbо настройва степента на сгъстяване на горивото според стила на шофиране, комбинирайки мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с въртящия момент и ефективността на четирицилиндров дизелов двигател в едно. Завладяваща алтернатива на дизеловите двигатели, новият VC-Turbo се превръща в еталон на бъдещите технологии. Двигателят предоставя променлива степен на сгъстяване с коефициент между 8:1 (за моментите, когато е необходима повече мощност) и 14:1 (за максимална ефективност при шофиране), за максимален контрол и удовлетворение от шофирането. Иновативният двигател използва за първи път в света мултилинк система и електрически мотор с хармонично намаляване на предавките, чрез който се постига промяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и съответно промяна в степента за сгъстяване на горивото. Като резултат от това, обемът на двигателя варира между 1997 куб.см и 1970куб.см., а мощността е 249к.с. с комбиниран разход на гориво от 8,7л/100км.

Отново за първи път в света, ИINFINITI използва и революционна активна опора на двигателя и специални сензори, чрез които системата засича вибрациите от двигателя и създава възвратно-постъпателни заглушаващи вълни. QX50 е единствен в сегмента автомобил, предлагащ подобна технология, а двигателят VC-Turbo е един от най-тихите в сегмента на премиум SUV моделите.

VC-Turbo двигателят комбинира в себе си над 300 патента и технологии от INFINITI, за да постигне революционни резултати. Използва едновременно система за многоточково впръскване и такава за директно впръскване на горивото, за да балансира мощност и ефективност във всякакви условия. Способността на двигателя да се трансформира е в перфектна комбинация с вариаторната CVT Xtronic скоростна кутия, оправдавайки очакванията, че новият INFINITI QX50 е повратен момент в историята на автомобилостроенето и е от изключителна важност за развитието на бранда в бъдеще.

Изцяло нова платформа, осигуряваща съвършеното усещане за комфорт и пространство в купето

Новият INFINITI QX50 е изграден върху изцяло нова платформа, специално оптимизирана за автомобили с предно разположение на двигател и предно задвижване. Проектирана с умисъл за гъвкавост и адаптивност, новата платформа надскача познатите стандарти за изтънченост, качество на материалите и вътрешно пространство в премиум SUV сегмента. Нейното оформление дава възможност за по-голямо вътрешно пространство и ефективност от предишни модели, допринасяйки за идеален баланс с достатъчно място както за пътниците, така и за техния багаж.

За пръв път в автомобилната индустрия, INFINITI използва в новия QX50, 980МРа стомана с висока якост и изключителна формировъчна способност за допълнително усилване на платформата. Този материал може да бъде излят в безпрецедентни досега форми, намалявайки общото тегло и същевременно подобрявайки усуквателната якост с 23% в сравнение с предишния модел. Тази твърдост не само повишава сигурността на пътниците в автомобила, но и спомага за намаляване шума в купето.

Технологии от най-ново поколение за пълна увереност на пътя

Удовлетвореността на потребителите винаги е била движеща сила за INFINITI. Точно затова намерението на бранда е да даде повече възможности на водача, да подобри усещането зад волана и да пренесе пътуващите в света на лукса и комфорта. А QX50 е готов за всякакви обрати. Автомобилът е оборудван с иновативни технологии, които не само предупреждават, но и спомагат за предотвратяването на неприятни ситуации. Революционната система Predictive Forward Collision Warning не само следи автомобила пред QX50, но и този преди него, за да може да предупреди навреме за намаляване на скоростта на пътния поток. Модерният QX50 е оборудван и с Direct Adaptive Steering или кормилно управление с електронни импулси. Системата се адаптира към маниера на шофиране на водача и отчита обратната връзка от пътя. DAS системата допълва движенията на водача при динамично преминаване през завоите, като намалява нивото на вибрации към волана и подобрява маневреността – всичко това благодарение на елиминирането на механичната връзка между компонентите. INFINITI е първият автомобилен бранд, който поставя DAS системата в серийно производство на автомобили при модела Q50. Новият INFINITI QX50 е оборудван със система за предупреждение и предотвратяване напускането на лентата, както и система за контрол на „сляпо петно“, в случай че има обект, попадащ в невидим за водача сектор на автомобила. Благодарение на технологията Distance Control Assist, шофьорът може да поддържа безопасна дистанция по всяко време, а ако се окаже прекалено близо до автомобила пред него, то системата автоматично ще задейства спирачките, за да избегне сблъсък. Системите за предотвратяване на челен сблъсък и сблъсък при движение на заден ход изпреварват събитията. Благодарение на радари и сензори от ново поколение, водачът поема пълен контрол над ситуацията, а системата се грижи за безопасността, предупреждавайки чрез звуков сигнал. Максимална защитеност във всяка ситуация – чрез системата за екстремно спиране, обектите движещи се пред QX50 биват разпознати и при необходимост автомобилът намалява ускорението, блокира педала на газта и оказва спирачно усилие. В случай на рязко спиране, коланите за безопасност автоматично се стягат допълнително, за да гарантират по-голяма сигурност при евентуален сблъсък. Технологиите в INFINITI QX50 подпомагат контрола на водача върху ускорението, спирането и управлението на автомобила. Те са проектирани да добавят удоволствие и увереност при шофиране, и са винаги достъпни на върха на пръстите му, благодарение на иновативния Head-Up дисплей и интерактивната мултимедийна система на INFINITI с двоен дисплей, разположен удобно върху централната конзола.              

Пътният просвет е увеличен до 218мм, високата позиция позволява монтиране на колела с по-голям диаметър, а благодарение на това се постига естетично съотношение между размера им и този на каросерията. Уникалната форма на каросерията намалява аеродинамичното съпротивление. INFINITI QX50 е невероятно стабилен на пътя при движение с висока скорост, както и при силен страничен вятър.

Величествен дизайн отвън, ненадминато качество отвътре - вдъхновение и майсторство в новия INFINITI QX50

INFINITI QX50 въплъщава в себе си перфектните пропорции за изключителна аеродинамичност, премиум излъчване, величествена мощ и ненадминат комфорт. Увеличеният пътен просвет, големият диаметър на колелата (до 20” джанти, оборудвани с Run Flat гуми) и иновативните I-LED светлини превръщат QX50 в най-яркия и дързък представител на гамата INFINITI. QX50 разполага с усъвършенствана технология за разпределение на светлинните снопове, благодарение на която светлината от фаровете е разпръсната равномерно по цялата дължина на хоризонта за максимален комфорт при лоши метеорологични условия и в тъмната част на денонощието. Безупречен външен вид от всяка гледна точка - страничните линии на автомобила плавно, но отчетливо преливат от предните фарове до ярките и разпознаваеми задни светлини с нов дизайн. Обновената, но така характерна за INFINITI, предна радиаторна решетка с двойна арка сега е по-широка, без луфтове между нея и предния капак. Тя е поставена по-високо в сравнение с предишния модел, правейки предницата на автомобила по-изразителна и мускулеста, като същевременно покрива всички стандарти за безопасност при евентуален сблъсък с пешеходци.

Пренасяйки се в купето на автомобила, всяка частица отвътре говори за изтънчен вкус и безкомпромисен комфорт. Подобно на останалите модели от гамата на INFINITI - интериорът на QX50 предава изцяло върховната човешка артистичност чрез индивидуално и ръчно изработени елементи с естествени контури и форми. Седалките са специално проектирани със съдействието на екипи от NASA и университета в Кейо, Япония и базирани на изследвания в областта на нулевата гравитация. Революционната им форма намалява натоварванията в гръбначните прешлени и крайниците, а функциите за подгрев и вентилация помагат за достигане на оптимално удобство при шофиране. Магията на QX50 е завършена чрез визуално контрастни акценти и интуитивно амбиентно осветление. INFINITI QX50 покорява всички сетива на човешката същност, удоволствието за очите е допълнено и с наслада за слушателите - оборудван с премиум аудиосистема Bose ® с 15 високоговорителя и нова технология Advanced Staging Technology, пътниците ще усетят удивително пресъздадения ефект от присъствие на жив концерт.

Освен с дизайн, QX50 впечатлява и със своята функционалност. Купето е просторно и удобно, с достатъчно ниши за малки предмети, а задните седалки са разположени върху релси за оптимален комфорт на пътниците отзад и достатъчно пространство в багажното отделение. Задните седалки могат да бъдат местени както напред, така и назад, увеличавайки обема на багажника от 895л до 1048л. Това позволява да се постави неразглобена бебешка количка по дължина, заедно с оставащо място за допълнителен багаж. Ако това не е достатъчно, седалките могат да се пуснат надолу, така обемът за багаж се увеличава до 1699л. Автомобилът има и скрита зона под кората на багажника, в която спокойно могат да се поберат допълнителни предмети извън видимата зона или мокър чадър и кални обувки.

Интелигентно задвижване на четирите колела и усъвършенствани технологии за управление

QX50 използва редица модерни технологии, за да предостави пълен контрол на водача върху управлението на автомобила. Интелигентното задвижване на четирите колела е стандартно за QX50, с което осигурява спокойствие по време на пътешествие през всички сезони. Системата за електронно разпределение на натоварването може да прехвърли усилие не само между предните и задни колела в съотношение до 50/50, но също така разпределя натоварването между лявата и дясна част на окачването, съобразявайки се с пътната обстановка. QX50 се предлага с два варианта на управление - специфичната и единствена в света дигитална система за директно адаптивно кормилно управление Direct Adaptive Steering (DAS) или по-конвенционално кормилно управление с електроусилвател. От селектора на централната конзола пък могат да се задават четири стила на управлението - стандартен, еко, спорт или персонален режим.

Прес съобщение от Infiniti България

Първородната Godzilla!