Видеото с вандализирания Chiron е fake news

  • Галерия с 3 кадъра от видеото Галерия с 3 кадъра от видеото

12 Mar 2019

Изглеждаше като идеалното вайръл видео - кола за милиони да бъде превърната в грозен паметник на изневяра… Не всеки ден се виждат хиперспортни коли, на които с големи надписи да пише CHEATER. Да не говорим за ефектно забитата в предното стъкло дамска обувка с висок ток… Клипът се превърна в истински хит в интернет, без повечето медии да отбелязват, че всъщност е добре планиран и майсторски изпълнен продукт за трупане на лайкове.

Какво виждаме по нещастния Chiron? Надписите CHEATER, FU и HAPPY?, а също счупеното предно стъкло със забито токче. Човекът зад камерата звучи изумен и клати камерата точно така, както бихте очаквали от всяко популярно любителско видео. Само че клатушкането и лошата операторска работа са напълно режисирани, за да бъде прикрит фактът, че цялата сцена е абсолютен рендър. Въпросният Chiron дори не е паркиран на това място, да не говорим, че изобщо не е повреден.

Някои от доказателствата са очевидни - видеото не е снимано с обикновен телефон, а с камера, която улавя фокуса по начин, по който никой обикновен телефон не би могъл да го направи. С приближаването си личи, че сянката под предния сплитер е изкуствено добавена, а светлината не се отразява от колата по естествен начин. Но предното стъкло доказва всичко - не се чупи така предното стъкло на кола, която развива над 420 км/ч.

Така или иначе видеото придоби убийствена популярност и напълно си го заслужава - някой много се е постарал. Просто искахме да ви обърнем внимание да не вярвате на всичко, което виждате в интернет...

 

Много практичен и интересен!