Mercedes-AMG CLA 35 се появи с 306 к.с., за да издуха Audi S3 Sedan

  • Разгледайте 35 снимки на новия Mercedes-AMG CLA 35 Разгледайте 35 снимки на новия Mercedes-AMG CLA 35

09 Apr 2019

Mercedes-Benz има нов флагман сред малките си седани. Поне временно, до пристигането на серията 45, CLA 35 ще бъде най-мощният и симпатичен малък триобемен автомобил от немската марка. Под капака е 2.0-литрово турбо с четири цилиндъра и 306 к.с./400 Нм, които определено ще носят радост зад волана.

Макар и да е далеч от 400-те коня на Audi RS3 Sedan, новият CLA 35 също се представя подобаващо в спринтовите дисциплини и сплашва сериозно по-слабия S3 Sedan. Благодарение на серийните 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя и 4Matic 4х4 система, ускорението от място до 100 км/ч отнема само 4.9 секунди, а – не че има особено значение – разходът на гориво варира между 7.2 и 7.3 литра на 100 км. по новия измервателен стандарт WLTP. Немците обещават максимална скорост от 250 км/ч.

Визията също е любопитна. Mercedes засега показва само жълт екземпляр от спортния седан и цветът определено ни допада много. В сравнение с обикновен CLA, AMG 35 вариантът идва с допълнителен лип за предната броня, по-изразителен дифузер отзад и два големи кръгли накрайника на изпускателната система. Стандартното оборудване включва 18-цолови колела, но можете да доплатите и за 19-ки.

Интериорът не е изненада, виждали сме двата големи 10.25-инчови екрана и в другите базирани на A-Class модели, но тук откриваме и готини спортни седалки. Към това марката добавя и амбиентно диодно осветление с 64 (!) цвята, както и специални режими на инфотейнмънт системата - Classic, Sport и Supersport.

Публичният дебют на наточения малък седан е насрочен за 16 април в рамките на изложението в Ню Йорк. Mercedes-Benz ще започне да приема поръчки от клиенти десетина дни по-късно, а доставките стартират през август. Ако имате малко повече търпение, можете да изчакате няколко месеца до лансирането на абсолютния флагман CLA 45, който ще гони RS3 Sedan по петите с над 400 к.с.

 

Много практичен и интересен!